50 g bananų,
50 g vyšnių,
50 g braškių,
50 ml apelsinų sulčių.
Š e r b e t u i:
60 g spanguolių,
20 g vandens,
50 g cukraus,
1/2 citrinos sulčių,
30 g putojančio vyno.
GAMINIMAS:
Bananus, vyšnias, braškes suplakite plakikliu, įmaišykite apelsinų sulčių. Paruoškite šerbetą. Sutrinkite spanguoles ir išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vandeniu, cukrumi, citrinos sultimis ir užvirinkite. Atvėsinkite. Supilkite putojantį vyną ir įstatykite į šaldiklį.
Kai masė lengvai pašals, ištraukite ir suplakite elektriniu maišytuvu. Plakite neilgai, maždaug 3 minutes, kad mišinys nepradėtų tirpti, tada vėl įstatykite į šaldiklį. Darydami pertraukas taip plakite kelis kartus, kol masė bus puri ir vientisa.
Taurę papuoškite lengvu šerkšnu-kraštelius pašlakstykite vandeniu ir įkiškite į cukrų. Supilkite kokteilį, įdėkite šerbeto rutuliuką. Papuoškite bruknių šakele.