130 g miltų,
130 g maltų džiūvėsėlių,
130 g sviesto,
150 g cukraus,
130 g džiovintų abrikosų,
140 g džiovintų slyvų,
1 kiaušinio,
muskatų,
žalio imbiero,
1 apelsino tarkuotos žievelės,
140 ml pieno.
GAMINIMAS:
Miltus, džiūvėsėlius, sviestą ir cukrų sudėkite į vieną dubenį ir maišykite, kol masė taps vientisa. Tada sumeskite smulkiai supjaustytus džiovintus abrikosus, slyvas, apelsino žievelę, įberkite žiupsnelį muskatų ir tarkuoto imbiero. Jei norite, galite rinktis kitokius džiovintus vaisius, pridėti riešutų.
Visą masę sudėkite į sviestu išteptą dubenį, formą ar skardą. Indo viršų uždenkite folija ir sandariai užlenkite kraštus. Tada įstatykite į puodą su vandeniu, uždenkite dangčiu ir virkite 3 valandas. Dar karštą pyragą išverskite ant lėkštės. Patiekite su plakta grietinėle ar ledais.