T e š l a i:
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
1 šaukšto vanilinio cukraus,
2-3 šaukštų cukraus,
2 šaukštų pieno,
miltų tiek, kad tešla būtų standoka.
Į d a r u i:
500-600 g varškės sūrio,
5-6 kiaušinių,
1 pakelio vanilinio pudingo,
3 šaukštų aliejaus,
500 g vyšnių,
1 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės pieno.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite pieną, nuolat maišydami berkite miltus, kol tešla taps standoka. Palaikykite šaldytuve 1 valandą. Išėmę gerai iškočiokite ir išklokite ja kepimo skardos dugną bei kraštus. (prieš tai į kepimo skardą patieskite kepimo popieriaus lakštą.)
Paruoškite įdarą. Kiaušinius gerai suplakite su cukrumi, sumaišykite su sumaltu varškės sūriu. Į masę suberkite vanilinio pudingo miltelius, supilkite pieną, aliejų, gerai išmaišykite. Ant tešlos išdėliokite nusausintas vyšnias be kauliukų, užpilkite varškės masę ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą.