500-600 g kalakutų krūtinėlių,
1/2 stiklinės baltojo sauso vyno,
paukštienos prieskonių,
pipirų,
druskos,
2-3 šaukštų sezamų sėklų.
P a d a ž u i:
500 g šaldytų vyšnių,
1/2 stiklinės raudonojo pusiau sauso vyno,
3-4 šaukštų cukraus,
kelių gvazdikėlių,
2 šaukštelių cinamono,
1 šaukšto krakmolo,
2-3 stiklinių vandens.
GAMINIMAS:
Kalakutų krūtinėles supjaustykite, įtrinkite prieskoniais, užpilkite vynu ir pamarinuokite 30-40 minučių. Paskui šiek tiek nusausinkite, pavoliokite sezamų sėklose ir iškepkite. Kepsnelius laikykite šiltai, kol paruoškite padažą. Jį gaminkite taip: į puodą įpilkite 2-3 stiklines vandens, raudonąjį vyną, užvirkite.
Tada suberkite vyšnias, cukrų, gvazdikėlius, cinamoną ir virkite dar 7-10 minučių. Baigdami virti supilkite krakmolą, sumaišytą su keliais šaukštais šalto vandens. Maišykite, kol padažas sutirštės. Kepsnelius užpilkite padažu. Prie šio patiekalo tinka bulvių maltiniai.