200 g ožkų sūrio,
300 g įvairių salotų lapų,
5 mažesnių vienodo dydžio burokėlių,
4 šaukštų chereso acto,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,25 šaukštelio maltos jūros druskos,
0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1-2 šaukštelių cukraus.
P a p u o š t i:
1 šaukšto šviežių kapotų laiškinių česnakų,
1 šaukšto šviežių kapotų čiobrelių,
1 šaukšto skrudintų graikinių riešutų.
GAMINIMAS:
Skardos vidurį pabarstykite 1,5 cm storio jūros druskos sluoksniu, ant jo sudėkite nuplautus burokėlius. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 minučių, kol burokėliai suminkštės. Tada atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keraminį arba emaliuotą indą. Paruoškite marinatą: cukrų, actą, alyvuogių aliejų ir pipirus maišykite, kol ištirps cukrus.
Užpilkite ant burokėlių ir atsargiai išmaišykite. Mažiausiai 3 valandas burokėlius laikykite marinate ir retkarčiais atsargiai pamaišykite. Marinuotus burokėlius ratu sudėkite į indą. Ant jų sudėliokite įvairių salotų lapus, pagardinkite maltais pipirais ir druska, apšlakstykite trupučiu marinato.
Ant salotų dėkite griežinėliais pjaustytą ožkų sūrį. Vėl pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite likusį marinatą. Papuoškite šviežiais kapotais čiobreliais, laiškiniais česnakais ir skrudintais graikiniais riešutais.