Rizoto užkandis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizoto užkandis


INGREDIENTAI:

(15 gabaliukų)
2 skiltelių česnakų,
1 svogūno,
8 kumpio griežinėlių,
1 šaukštelio sviesto (kepti),
1 stiklinės rizoto ryžių,
1 stiklinės baltojo vyno,
1 šaukšto tarkuoto parmezano,
2 kiaušinių,
5 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 šaukštų majonezo,
aliejaus (kepti),
džiūvėsėlių (apibarstyti),
druskos ir
juodųjų pipirų (pagal skonį),
1 šaukšto smulkiai kapotų petražolių.


GAMINIMAS:

Smulkiai supjaustykite kumpį, svogūną, česnaką, į puodą įdėkite sviesto ir troškinkite 3-4 minutes. Pridėkite ryžių ir kaitinkite dar 5 minutes. Įpilkite baltojo vyno ir 15-20 minučių troškinkite ant mažos ugnies. Atvėsinkite. Įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą sūrį ir smulkiai sukapotas petražoles, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Gerai išmaišykite (masė turi būti vientisa). Iš jos suformuokite rutuliukus, pavoliokite džiūvėsėliuose. Apkepkite 5-10 minučių. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada ant jų uždėkite truputį majonezo, papuoškite alyvuogėmis ir patiekite kaip užkandį. Jei ruošite prie kepsnio, patiekite iškart, kai apkepsite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668