T e š l a i:
300 g miltų,
3 šaukštų aliejaus,
žiupsnio druskos,
vandens.
K e p s n i u i:
1 skiltelės česnako,
1 kg kiaulienos nugarinės be riebalų,
druskos,
pipirų,
1-2 šaukštelių Toskanos prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarinų, šalavijų, bazilikų, laurų, mairūnų) mišinio,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Česnako skiltelę nulupkite, išspauskite. Mėsą įtrinkite druska, pipirais, česnaku ir Toskanos prieskoniais. Į miltus suberkite druską, supilkite aliejų ir išmaišykite. Po truputį pildami šaltą vandenį, užmaišykite kietoką tešlą. Palikite 15 min. brinkti.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Mėsą dėkite ant iškočiotos tešlos, užlenkite kraštus, suspauskite, viršų pabadykite šakute, kad kepant išeitų garai. Kepimo indą ištepkite aliejumi, įdėkite mėsą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1,5 val. Kepinį išimkite iš orkaitės ir inde palikite kelias minutes aušti. Patiekite supjaustytą griežinėliais.