Jautienos pyragas po tešlos "stogu" receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos pyragas po tešlos "stogu"


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

Į d a r u i:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas sviesto,
3 rozmarino šakelės,
3 čiobrelių šakelės,
3 laurų lapeliai,
3 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai,
1 kg jautienos,
truputis jūros druskos ir
šviežiai maltų pipirų,
2 šaukštai pomidorų pastos,
400 ml šviesaus alaus,
2 šaukštai miltų,
1,5 l jautienos sultinio,
140 g išmirkytų perlinių kruopų,
3 šaukštai angliškų garstyčių,
3 šaukštai Vusterio padažo,
100 g čederio.

T e š l a i:
400 g miltų,
250 g sviesto,
130 ml šalto vandens,
truputis druskos,
1 kiaušinis tešlai aptepti.


GAMINIMAS:

Į puodą supilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Kai sviestas išsilydys, sudėkite prieskonines žoles. Tada sudėkite 2,5 cm kubeliais supjaustytą jautieną, stambiai supjaustytus svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite apie 10 minučių nuolat maišydami. Tuomet sudėkite pomidorų pastą, supilkite alų, sultinį, suberkite miltus, gerai išmaišykite ir virkite uždengtame puode apie 1 val. retkarčiais pamaišydami.

Suberkite perlines kruopas ir virkite dar 1 val. ant nedidelės ugnies. Tada puodą atidenkite, padidinkite ugnį ir pavirkite dar 20-30 min., kol troškinys taps tirštas. Baigiant virti sudėkite garstyčias, vusterio padažą ir sutarkuotą sūrį. Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą dangčiui, ją atšaldykite. Įdarą suverskite į kepimo formą, kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.

Uždenkite 1 cm storio iškočiotu tešlos laktų, truputį didesniu nei pati forma. Tešlos kraštus gerai prispauskite prie formos kraštų. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45-50 min., kol tešlos "dangtis" gražiai paruduos ir iškeps. Prie patiekalo labai tinka garuose paruoštos daržovės ir alus.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668