Į d a r u i:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas sviesto,
3 rozmarino šakelės,
3 čiobrelių šakelės,
3 laurų lapeliai,
3 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai,
1 kg jautienos,
truputis jūros druskos ir
šviežiai maltų pipirų,
2 šaukštai pomidorų pastos,
400 ml šviesaus alaus,
2 šaukštai miltų,
1,5 l jautienos sultinio,
140 g išmirkytų perlinių kruopų,
3 šaukštai angliškų garstyčių,
3 šaukštai Vusterio padažo,
100 g čederio.
T e š l a i:
400 g miltų,
250 g sviesto,
130 ml šalto vandens,
truputis druskos,
1 kiaušinis tešlai aptepti.
GAMINIMAS:
Į puodą supilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Kai sviestas išsilydys, sudėkite prieskonines žoles. Tada sudėkite 2,5 cm kubeliais supjaustytą jautieną, stambiai supjaustytus svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite apie 10 minučių nuolat maišydami. Tuomet sudėkite pomidorų pastą, supilkite alų, sultinį, suberkite miltus, gerai išmaišykite ir virkite uždengtame puode apie 1 val. retkarčiais pamaišydami.
Suberkite perlines kruopas ir virkite dar 1 val. ant nedidelės ugnies. Tada puodą atidenkite, padidinkite ugnį ir pavirkite dar 20-30 min., kol troškinys taps tirštas. Baigiant virti sudėkite garstyčias, vusterio padažą ir sutarkuotą sūrį. Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą dangčiui, ją atšaldykite. Įdarą suverskite į kepimo formą, kraštus patepkite kiaušinio plakiniu.
Uždenkite 1 cm storio iškočiotu tešlos laktų, truputį didesniu nei pati forma. Tešlos kraštus gerai prispauskite prie formos kraštų. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45-50 min., kol tešlos "dangtis" gražiai paruduos ir iškeps. Prie patiekalo labai tinka garuose paruoštos daržovės ir alus.