Vištienos troškinys su "stogeliu" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištienos troškinys su "stogeliu"


INGREDIENTAI:

500 g vištų šlaunelių arba krūtinėlių,
1 svogūnas,
1 saliero stiebas,
3 morkos,
1 nedidelė cukinija,
5 šaukštai žirnelių,
15-20 pievagrybių,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė pieno,
2 šaukšteliai garstyčių,
truputis džiovintų čiobrelių,
maltų pipirų,
kario,
kmynų,
2 vištienos sultinio kubeliai,
300 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos.


GAMINIMAS:

Vištieną be odelės ir kaulų supjaustykite gabalėliais ir truputį apkepkite keptuvėje su aliejumi. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir, kai jis suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytas morkas, salierą, cukiniją, grybus, suberkite žirnelius. Troškinkite apie 10 minučių.

Tada į troškinį suberkite prieskonius, įdėkite sultinio kubelius ir garstyčias. Supilkite pieną ir troškinkite, kol pienas užvirs. Sviestą ištirpinkite atskirame puodelyje ir suberkite į jį miltus. Labai gerai išmaišykite. Gautą košę dėkite į verdantį troškinį.

Troškinys ims tirštėti. Tada sudėkite jį į karščiui atsparų kepimo indą, uždenkite tešlos laktu, gerai apspaudykite, kad tešla priliptų prie indo kraštų, ir subadykite tešlą šakute bei padarykite porą 2-3 cm įpjovų garams išeiti. Įstatykite į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 30-40 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668