250 g pievagrybių,
2 svogūnai,
50 g sviesto,
100 g baltojo sauso vyno,
400 g vištienos sultinio,
petražolių,
pipirų,
druskos.
T e š l a i:
miltų,
margarino,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai vandens,
druskos
(arba šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos lapeliai).
GAMINIMAS:
Grybus ir svogūnus supjaustykite ir 3 minutes pakepkite svieste. Sudėkite į dubenėlius, įpilkite vyną, sultinį, įdėkite susmulkintų petražolių, įberkite druskos, pipirų. Viską užvirinkite, supilstykite į dubenėlius. Iš nurodytų produktų paruoškite gana kietą tešlą.
Ją atšaldykite ir padalinę dalimis iškočiokite tiek blynelių, kiek turite dibenėlių su sriuba, arba naudokite šaldytą mielinę sluoksniuotą tešlą. Kai garai nebekils, dubenėlį uždenkite tešla ir įstatykite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę, kol tešla iškeps.