Antis su obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Antis su obuoliais


INGREDIENTAI:

1 anties (maždaug 2,5 kg),
druskos,
pipirų,
kmynų sėklų,
2 obuolių,
2 svogūnų,
400 ml anties sultinio (arba tirpaus paukštienos sultinio),
200 ml raudonojo vyno,
5 gvazdikėlių,
2 kvapiųjų pipirų žirnelių,
1 lauro lapelio,
cinamono žievelės,
citrinų,
šviežių agurkų,
pomidorėlių serviruoti.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Antį nuplaukite, vidų ir išorę ištrinkite druska, pipirais bei kmynais. Obuolius nuplaukite, svogūnus nulupkite, supjaustykite stambiais gabaliukais ir įdarykite anties vidų. Į keptuvą supilkite antienos sultinį bei vyną, sudėkite prieskonius.

Antį įdėkite krūtinėle žemyn. Uždengę troškinkite 200 laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. Ištraukite, paukštį apverskite ir troškinkite dar 40 min. Keptuvą nudenkite. Antį kepinkite dar 40-50 min., tolydžio palaistydami kepimo sultiniu. Iš keptuvo išimtą antį padėkite šiltai. Sultinį perkoškite ir supilkite į padažinę. Antį serviruokite su daržovėmis bei citrinomis ir patiekite su keptomis bulvių puselėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668