Džiovintomis slyvomis ir pistacijomis įdaryta žąsis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Džiovintomis slyvomis ir pistacijomis įdaryta žąsis


INGREDIENTAI:

1 išdorotos žąsies (apie 4-5 kg),
2 svogūnų,
druskos,
pipirų,
svogūnų sėklų,
300 g baltos pastovėjusios duonos (batono),
3 kiaušinių,
150 ml grietinės,
2 obuolių,
200 g džiovintų slyvų,
50 g razinų,
50 g gliaudytų pistacijų,
šiek tiek sviesto,
1 šaukšto džiovintų rozmarinų,
500 ml sultinio,
500 ml raudonojo vyno.


GAMINIMAS:

Žąsį nuplaukite ir nusausinkite. Išorę ir vidų ištrinkite druska, pipirais ir pabarstykite svogūnų sėklomis. Batoną supjaustykite kubeliais ir išmaišykite su kiaušiniais bei grietine. Nulupkite svogūnus ir obuolius, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir kartu su nuplautomis džiovintomis slyvomis, razinomis bei pistacijomis, truputį apkepinkite svieste.

Viską suberkite į batono masę, gerai išmaišykite ir paskaninkite rozmarinais. Žąsį prikimškite įdaro, užsiūkite. Dėkite į kepimo skardą krūtinėle žemyn. Supilkite vyną bei sultinį. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apatinėje lentynoje, vis pašlakstydami skysčiu. Po 2,5 val. orkaitę išjunkite ir dar 30 min. palaikykite joje žąsį. Ištraukite, išpilkite išsiskyrusius riebalus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668