Jūrų ešeriai su apelsinais ir riešutų pagardais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jūrų ešeriai su apelsinais ir riešutų pagardais


INGREDIENTAI:

700 g garbanotojo kopūsto,
50 g imbiero,
2 apelsinų,
12 stiebų čiobrelių,
12 stiebelių raudonėlių,
1 riekės skrudinti skirtos sumuštinių duonos,
75 g graikinių riešutų branduolių,
100 g sviesto,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
100 ml grietinėlės,
6 gabaliukų jūros ešerių filė (maždaug po 150 g),
4 šaukštų alyvuogių aliejaus.


GAMINIMAS:

Garbanotąjį kopūstą nuplaukite, nukratykite, nuo koto nuskabykite lapus. Juos stambiai suplėšykite. Imbierą nulupkite ir plonai supjaustykite. Apelsino žievę nulupkite peikiu, kad neliktų ir baltojo sluoksnio, minkštimą supjaustykite griežinėliais. Čiobrelių ir raudonėlių lapelius nuskabykite ir sukapokite. Sumuštinių duoną supjaustykite mažais kubeliais. Riešutus sukapokite.

Keptuvėje įkaitinkite trečdalį sviesto, sudėkite kopūstlapius ir kepkite 5 min. ant nedidelės ugnies. Sudėkite imbierą, pabarstykite druska, pipirais, užpilkite grietinėle ir viską dar 8 min. patroškinkite. Kitoje keptuvėje įkaitinkite kitą trečdalį sviesto.
Suberkite sumuštinių duoną, riešutus, pusę žalumynų, įberkite druskos ir pakepinkite kelias minutes.

Žuvų gabaliukus pabarstykite druska, pipirais ir likusiomis žolelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir likusį sviestą. Kepkite iš abiejų pusių po 2-3 min. Iškepusias padėkite šiltai. Į lėkštes dėkite troškintų kopūstlapių, po vieną žuvies gabaliuką, du apelsinų griežinėlius ir užberkite riešutų bei sumuštinių duonos pagardais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668