Menkės su aitriosiomis paprikomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Menkės su aitriosiomis paprikomis


INGREDIENTAI:

4 rudagalvių menkių filė (apie 700 g),
2 aitriųjų paprikų,
vienos citrinos sulčių,
10 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų,
3 salierų stiebų,
3 pomidorų,
didelio baltojo svogūno,
2 skiltelių česnako,
saujos petražolių,
šaukšto čiobrelių lapelių,
2 šaukštų acte marinuotų kaparių,
100 ml sauso baltojo vyno,
4 šaukštų trupintos baltos duonos.


GAMINIMAS:

Paprikas perpjaukite, išvalykite sėklas, nuplaukite, smulkiai sukapokite ir išmaišykite su citrinos sultimis. Įpilkite 4 šaukštus aliejaus ir išplakite. Žuvų gabaliukus pasūdykite, pabarstykite pipirais, pamerkite į paruoštą paprikų marinatą. Uždenkite folija ir laikykite šaltai mažiausiai 1 val.

Salierų stiebus supjaustykite. Pomidorus minutei sudėkite į verdantį vandenį, išgriebkite, nulupkite odeles ir supjaustykite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite. Sukapokite petražoles, čiobrelius, kaparius. 2 šaukštus aliejaus įkaitinkite keptuve, pakepinkite svogūnus, česnakus bei salierus.

Sudėkite kapotus žalumynus ir dar pakaitinkite. Supilkite vyną, užvirinkite ir virkite 2-3 min. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Kepimo formą pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, sudėkite pusę kiekio pjaustytų pomidorų, pusę kiekio troškintų svogūnų ir žalumynų mišinio bei žuvų gabaliukus.

Ant viršaus paskirstykite likusius pomidorus bei svogūnus su žalumynais. Pabarstykite duonos trupiniais. Likusį aliejų išmaišykite su paprikų marinatu ir pašlakstykite trupinius. Kepkite orkaitėje 15-20 min. Patiekite šiltą arba šaltą su salotomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668