(6-8 porcijoms)
800 g cukinijų,
3 kiaušinių,
200 g kietojo sūrio,
1 stiklinės miltų,
450 g morkų,
1 svogūno,
mėgiamų daržovių prieskonių,
300 g pievagrybių,
10 g sviesto,
2 šaukštų aliejaus,
pluoštelio žalumynų: petražolių, krapų.
GAMINIMAS:
Cukinijas stambiai sutarkuokite, tarkį pasūdykite, gerai nuspauskite skystį. Į tarkį įmaišykite prieskonius, smulkintus žalumynus, 100 g smulkiai tarkuoto sūrio, kiaušinius, miltus-pagaminsite cukinijų tešlą kaip blynams. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite minkštu sviestu, paskleiskite tešlą ir kepkite 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Kol tešla kepa, paruoškite įdarą: įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotas morkas, smulkintus grybus. Kai daržovės pasidarys minkštos, į jas įmaišykite tarkuotą likusį sūrį-įdaras paruoštas. Jį paskleiskite ant iškepusio cukinijų papločio ir, nenuimdami kepimo popieriaus, susukite vyniotinį.
Perkelkite vyniotinį ant folijos, jį įsukite ir pašaukite į orkaitę dar 15 min. Po to ataušinkite ir pjaustykite.