(2 porcijoms)
300 g menkių filė,
100 g pesto padažo,
2 kiaušinių,
150 g maltų džiūvėsėlių,
4 griežinėlių citrinos,
200 g natūralaus jogurto,
pluoštelio kalendrų žalumos,
aliejaus-kepti.
GAMINIMAS:
Nuplautas nusausintas menkes supjaustykite stačiakampiais gabalėliais, kiekvieną gabalėlį suvilgykite pesto padaže, po to-kiaušinių plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliais. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Prieš patiekdami, pašlakstykite citrinų sultimis. Patiekite su padažu, pagamintu iš jogurto, 3-4 šaukštelių pesto padažo ir smulkintų kalendrų žalumos. Jei neradote parduotuvėse pesto padažo, jį galite pasigaminti patys.
Jums reikės 50 g parmezano sūrio, 3 šaukštų kedrų riešutų branduolių, 3 skiltelių česnako, 100 ml alyvuogių aliejaus, 50 g bazilikų žalumos, druskos, maltų juodųjų pipirų. Viską susmulkinkite iki vienalytės masės.