Gaivios salotos su avokadais, žuvimi, greipfrutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Gaivios salotos su avokadais, žuvimi, greipfrutais


INGREDIENTAI:

(4 porcijoms)
2 raudonųjų greipfrutų,
100 g salotų lapų,
200 g plonai pjaustytų rūkytų lašišų filė,
2 stambių avokadų, supjaustytų išilgais griežinėliais.

U ž p i l u i:
2 šaukštų baltojo vyno acto arba citrinos sulčių,
2 šaukštų Dižono garstyčių,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus.


GAMINIMAS:

Plonai nulupkite vieno greipfruto odelę, ją supjaustykite plonomis juostelėmis, sumeskite į verdantį vandenį, ant lėtos ugnies pavirkite 2 min., išimkite ir nusausinkite. Nulupkite greipfrutus, nuimkite tarpskiltelines plėves, kad turėtume minkštimo skilteles.

Nuplaukite ir nupurtikite salotos. Po 3 salotų lapus išilgai suvyniokite tūtelėmis, supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite ant serviravimo lėkščių salotas, viršuje-greipfrutų skilteles, avokadus, lašišų juosteles.

Užpilas: sumaišykite actą arba citrinos sultis, garstyčias, druską, maltus pipirus. Plakite, po truputį įpildami aliejaus, kol gausite vienalytį užpilą. Salotas apibarstykite kaitintomis greipfrutų žievelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668