(3 porcijoms)
200 g pene makaronų (vamzdeliai),
1 nedidelės gūžės aisbergo salotų,
1 skiltelės česnako,
150 g vyšninių pomidorėlių,
150 g konservuotų kukurūzų,
300 g vištienos krūtinėlės,
2 saujų batono arba plikytos duonos skrebučių,
100 g tarkuoto parmezano sūrio,
70 g alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių,
1 šaukšto sojų padažo,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Makaronus išviekite pagal nurodymus ant pakuotės, vandenį nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Jei skrebučius gaminate patys, tai batono arba duonos kubelius paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje.
Vyšninius pomidorėlius supjaustykite išilgai pusiau. Salotinėje sumaišykite makaronus, vištienos juosteles, pomidorus, sausus kukurūzus, salotų lapus. Užbarstykite parmezano sūriu, česnakais, užpilkite citrinos sultimis, sojų padažu ir viską atsargiai sumaišykite. Prieš patiekdami, salotas pabarstykite skrebučiais ir nedideliu kiekiu tarkuoto parmezano sūrio.