240 g silkių filė,
1 didelio svogūno,
2 saujų džiovintų baravykų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
saulėgrąžų aliejaus.
GAMINIMAS:
Silkes supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į silkines. Baravykus užpilkite karštu vandeniu, leiskite pamirkti, po to 5 min. pavirkite, atvėsinkite ir nuspauskite. Supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais.
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, neilgai trukus sudėkite baravykus, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kepinkite apie 10 min. Grybų pagardą atvėsinkite ir sudėkite ant silkių.
Grybai kaip mat sugeria riebalus, tad, kad pagardas nebūtų labai riebus, vis pilant aliejų galima į jį įpilti šiek tiek vandens. Grybai tada puikiai išsitroškina ir būna minkšti.