25 g želatinos,
1 stiklinė vandens,
5 apelsinai,
150 ml vandens,
8 šaukštai cukraus.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite stikline šalto vandens ir brinkinkite apie 1 val. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite. Apelsinus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir atsargiai išskobkite minkštimą nepažeidžiant žievelių, kad gautumėte gražius apelsinų žievelių dubenėlius. Iš minkštimo išspauskite sultis, jas perkoškite, o išspaudas užpilkite 150 ml vandens, suberkite cukrų, užvirinkite ir dar pavirkite apie 5 min.
Tada perkoškite nuovirą, supilkite perkoštas sultis, ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Apelsinų "dubenėlius" sustatykite ant puodelių ar stiklinių, kad jie stabiliai laikytųsi ir užpildykite paruošta apelsinų žele. Įstatykite į šaldytuvą ir palikite stingti. Sustingusias apelsinų puseles padėkite ant lentelės plokščiąja puse ir aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais.