3 pakeliai braškių želės,
15 braškių,
2/3 indelio kondensuoto pieno,
2/3 stiklinės aguonų,
1,5 stiklinės pieno,
25 g degtinės, romo arba konjako,
1 pakelis želatinos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
aliejaus dubenėliams patepti.
GAMINIMAS:
Kondensuotą pieną sumaišykite su pienu, aguonomis, vaniliniu cukrumi, degtine, išbrinkinta ir ištirpinta želatina. Gautą masę supilkite į nedidelį dubenėlį ir pastatykite 30 min. šaltai. Į didesnį dubenėlį supilkite paruoštą 1 pakelį braškių želės su supjaustytomis braškėmis.
Padėkite šaltai, kad sustingtų. Į dubenėlį su braškių žele įdėkite sustingusį aguonų ir kondensuoto pieno bokštelį, užpilkite paruošta ir su braškėmis sumaišyta likusiaele. 1-2 val. laikykite šaldytuve, kad sustingtų.