Humusas (avinžirnių užtepas) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Humusas (avinžirnių užtepas)


INGREDIENTAI:

200 g sausų avinžirnių,
2 šaukštų sezamų sėklų pastos Tahini,
pusės citrinos sulčių,
nubraukto šaukštelio druskos,
150 ml avinžirnių nuoviro,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
skrudintų kedro riešutų (nebūtinai),
1,5 šaukštelio sumalto kmyninio kumino,
alyvuogių aliejaus ir
saldžiosios paprikos miltelių užtepui puošti.


GAMINIMAS:

Avinžirnius užmerkite prieš parą iki ruošimo. Nupilkite vandenį, kuriame mirko avinžirniai, avinžirnius perplaukite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. Išvirusius avinžirnius nukoškite, ataušinkite, tačiau nuoviro neišpilkite.

Sudėkite visus išvardintus produktus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėtu nuoviru galite reguliuoti masės konsistenciją. Padėkite inde pabarstytą raudonosios paprikos milteliais, aplietą alyvuogių aliejumi.

Humusas skaniausias išlaikytas šaldytuve per naktį. Valgomas su duona, traškučiais ir šviežiomis daržovėmis arba kaip padažas ar priedas prie kitų patiekalų. Jei neturite Tagiti pastos, gaminant humusą sutrinkite didesnį kiekį sezamų sėklų. Vietoje virtų avinžirnių galite naudoti konservuotus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668