20 g imbiero šaknies,
110 g miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
1 stiklinės cukraus,
2 šaukštų medaus,
0,5 šaukštelio cinamono,
3 stiklinių aliejaus,
2 stiklinių kapotų kedrų riešutų.
GAMINIMAS:
Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite su 3 šaukštais vandens ir persijotais, sumaišytais su druska miltais. Išmaišykite ir užminkykite tešlą. Uždenkite drėgna servetėle ir palikite 30 min. Į puodą įpilkite 1 stiklinę vandens, suberkite cukrų.
Virkite ant vidutinės ugnies tol, kol puode liks 1 sirupo stiklinė. Atvėsinkite, įdėkite medaus, įberkite cinamono ir išmaišykite. Iš tešlos iškočiokite 3 mm storio lakštą. Jį supjaustykite 2 cm oločio, 5 cm ilgio juostomis. Kiekvienos juostelės viduryje padarykite įpjovimą, per kurį vieną juostelės galą perkiškite 3 kartus.
Įkaitintame aliejuje kepkite juosteles iki auksinės spalvos. Tuomet išgriebkite, atvėsinkite, nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Kiekvieną juostelę merkite į cukraus sirupą ir padžiovinkite. Paruoštus žagarėlius sudėkite į lėkštę ir apibarstykite kapotais riešutais.