1 stiklinės graikinių riešutų branduolių,
0,5 stiklinės granatų sulčių,
1 šaukšto vyno acto,
2/3 stiklinės vandens,
2-3 skiltelių česnako,
1 šaukštelio maltos paprikos,
2-3 šaukštų kapotos kalendros žalumos,
1 šaukštelio prieskonių mišinio chmeli-suneli,
0,5 šaukštelio šafrano,
0,5 šaukštelio maltų kalendros sėklų,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Granatų sultis sumaišykite su šaltu virintu vandeniu ir actu. Riešutus, pipirus, česnaką ir druską sugrūskite iki vienalytės masės. Įdėkite kapotos kalendros žalumos, įberkite prieskonius chmeli-suneli, šafraną ir kalendrą, kruopščiai sutrinkite.
Tuomet, maišant nedidelėmis porcijomis supilkite praskiestas granatų sultis ir maišykite, kol gausis vienalytė masė. Gardu su virtos ar keptos paukštienos patiekalais.