800 g vištienos arba kalakutienos,
1 raudonosios paprikos.
P a d a ž u i:
2 stiklinių (320 g) graikinių riešutų branduolių,
2 šaukštų sviesto,
1 svogūno,
1 šaukštelio miltų,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų vyno acto,
ryšelio žalios kalendros,
prieskonių mišinio chmeli-suneli,
šafrano ant peilio galo,
1 stiklinės sultinio,
prieskonių,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoštą vištą apvirkite. Tuomet vištą apibarstykite druska, prieskoniais, aptepkite riebalais ir iškepkite orkaitėje, tuomet supjaustykite porcijomis. Paruoškite padažą. Smulkiai pjaustytą svogūną apkepkite su sviestu, po 10 min. įberkite miltų, kruopščiai išmaišykite, palaipsniui plona srovele supilkite sultinį, po to acto, įberkite druskos, kapotus ir sugrūstus žalumynus, trintą česnaką ir chmeli-suneli.
Šiame padaže vištieną patroškinkite 5-10 min. Riešutus sugrūskite su paprika, praskieskite šafrano antpilu ir sultiniu. Viską sukrėskite į padažą su vištiena. Sacivi nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite. Į lėkštes dėkite vištienos gabalėlius, apliekite padažu, apibarstykite žalumynais. Sacivi patiekiamas kaip šaltas užkandis.