Maskvietiški barščiai (Rusija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Maskvietiški barščiai (Rusija)


INGREDIENTAI:

400 g jautienos su kaulu,
100-150 g rūkyto kumpio,
2-3 dešrelių,
200-300 g šviežių kopūstų,
2-3 burokėlių,
3 morkų,
2 svogūnų,
druskos,
žalumynų,
kelių laurų lapelių,
pipirų žirnelių,
2 šaukštų sviesto,
3 l vandens,
0,5 stiklinės burokėlių sulčių,
aliejaus,
grietinės.


GAMINIMAS:

Iš jautienos išvirkite sultinį: mėsą užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite, nugraibykite putas, įdėkite 2 morkas, pusiau perpjautą svogūną, kelis laurų lapelius, įberkite druskos, prieskonių. Burokėlius stambiai sutarkuokite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite burokėlius.

Morką sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir viską sudėkite į keptuvę su burokėliais. Maišant viską pakepinkite, tuomet įpilkite šiek tiek sultinio, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20 min. Iš sultinio išgriebkite mėsą ir daržoves.

Į sultinį sudėkite troškintas daržoves. Kumpį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į barščius. Jautieną supjaustykite ir taip pat dėkite į sriubą. Virkite 40 min. 15-20 min. iki virimo pabaigos sudėkite griežinėliais supjaustytas apkeptas dešreles. Kad barščiai būtų ryškesni, įpilkite 0,5 stiklinės burokėlių sulčių ir užvirinkite. Patiekite su grietine.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668