300g picos tešlos,
Įdarui:
125g sūrio,
250g lašišos,
pipirų,
citrinos,
česnakas.
GAMINIMAS:
Dvi kepimo skardas sutepkite aliejumi. Paviršių, ant kurio kočiosite tešlą, pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą 1/3 cm storio paplotėlį. Paimkite apvalią 8 cm skersmens formą ir išspauskite iš tešlos kiek įmanoma daugiau apvalių paplotėlių. Likusius tešlos gabalėlius vėl sulipinkite ir formos pagalba išspauskite dar paplotėlių. Jų turėtų gautis apie 10 – 15.
Puode sumaišykite sūrį, rūkytą lašišą, pipirus, ir citrinos sultis. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po šaukštelį gautos masės ir ją paskirtykite taip, kad masė užimtų pusę paplotėlio. Pašlakstykite paplotėlių kraštus vandeniu ir juos sulipinkite, kad įdaras būtų paplotėlių viduje. Paplotėlių kraštus gerai užspauskite (galite pasinaudoti šakute). Įdarytus paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos ir 10 – 15 min. kepkite karštoje orkaitėje (220 laipsnių), kol tešla lengvai apskrus. Patiekite karštus arba šaltus.