250 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
500-700 g graikinių riešutų branduolių (stambiai sukapotų),
medaus pagal skonį (jo dedama daug),
cukraus pudros pabarstyti,
maltų džiūvėsėlių,
alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Tešlą iškočiokite labai plonai (kaip popieriaus lapą). Reikės kelių tešlos lakštų. Pirmąjį tešlos lakštą aptepkite aliejumi, apibarstykite džiūvėsėliais, ant viršaus lygiu sluoksniu užberkite dalį graikinių riešutų. Jei norite saldžiau, užberkite cukraus.
Ant viršaus dėkite antrąjį lakštą, vėl tepkite aliejumi, barstykite džiūvėsėliais, riešutais, cukrumi. Taip paruoškite tiek sluoksnių, kiek norite. Paskutinysis sluoksnis turi būti tešlos, kurį aptepkite aliejumi, gerokai paslėkite ir dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, tuomet supjaustykite norimo dydžio rombais.
Pašaukite į 150-160 laipsnių orkaitę ir kepkite 10-20 min., kol gražiai apskrus. Stebėkite, ar iškepęs apatinis sluoksnis. Tuomet ištraukite, dar karštą kepinį gausiai visą apliekite skystu medumi ir vėl pašaukite į orkaitę apie 20 min., kol gardėsis gražiai paruduos.