1 baklažano,
0,5 žalios paprikos,
šalto spaudimo alyvuogių aliejaus,
1 citrinos,
druskos,
pipirų pagal skonį,
paprikos miltelių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Baklažaną iškepkite orkaitėje. Graikų kulinarai jį pataria iškepti virš ugnies, kad turėtų "ugnies" kvapą. Svarbu baklažano neperkepti. (Jei patraukus už kotelio, jis atitrūksta-baklažanas perkepęs). Baklažaną apliekite šaltu vandeniu, tuomet lengvai nulupsite odelę. Baklažaną sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki tyrės.
Papriką taip pat kepkite, kad suminkštėtų ir "suglebtų". Papriką taip pat apliekite šaltu vandeniu, nulupkite odelę, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baklažano tyre. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, pagardinkite citrinų sultimis. Būtinai patiekite su citrinų skiltele.