600 g maltos mėsos,
2 svogūnų,
4 bandelių,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio prieskonių mišinio,
žiupsnelio druskos,
pipirų,
200 g mocarelos sūrio,
100 g maltų džiūvėsėlių,
425 ml pomidorų savo sultyse,
2 šaukštų aliejaus,
50 ml balto sauso vyno,
125 ml pomidorų padažo,
šviežių bazilikų.
GAMINIMAS:
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Mėsą sumalkite kartu su piene išmirkytomis bandelėmis. Į faršą dėkite pakepintus svogūnus, suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Iš mėsos padarykite nedidelius kukulius. Į vidų įdėkite po mozarelos gabalėlį. Kukulius pavilgykite išplaktame kiaušinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose.
Rusvus kukulius išgriebkite iš riebalų, sudėkite į kitą indą ir šiek tiek palaikykite šiltoje orkaitėje. Paruoškite padažą: supilkite vyną, trintus pomidorus, druską, pipirus, pomidorų padažą ir užvirkite keptuvėje. Tada dėkite kukulius, įberkite susmulkintus bazilikus, žolelių mišinio ir uždengus patroškinkite ant silpnos ugnies 20-25 min. Papuoškite žalumynais.