8-10 kiaulienos dešrelių,
druskos,
pipirų,
prieskonių,
2-3 šaukštų lydyto sviesto,
3 vidutinių svogūnų,
2-2,5 kg raugintų kopūstų,
2 laurų lapų,
4-6 kadagio uogų,
1 šaukšto kmynų,
1/2 l obuolių sulčių.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite žiedais. Kopūstų sunką nupilkite į atskirą indą. Kopūstus gerai apkepinkite keptuvėje su sviestu. Įdėkite svogūnus ir kartu pakepinkite. Sudėkite prieskonius (laurų lapus, kadagio uogas, kmynus), supilkite sultis ir kopūstų sunką.
Uždenkite ir troškinkite 1-1,5 val. Įberkite druskos ir pipirų. Kiaulienos dešreles išvirkite arba iškepkite orkaitėje ar keptuvėje. Dešreles patiekite su troškintais kopūstais. Papuoškite žalumynais.