750 g šaldytų daržovių,
pundelio svogūnų laiškų,
300 g maltos mėsos,
1 paprikos,
300 g lazanijos lakštų,
po 0,5 šaukštelio rozmarino ir
mairųno,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
2 stiklinių šalto pieno,
1 šaukšto spaustų citrinų sulčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir maišant suberkite miltus, truputį pakepinkite, bet ne per stipriai. Nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumulėliai, palaipsniui pilkite šaltą pieną. Padažą virkite ant lengvos ugnies dar 5-7 min. Prieš baigiant virti įpilkite spaustas citrinų sultis, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir tarkuoto muskato riešuto.
Daržoves pakepinkite aliejuje. Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, papriką ir mėsą. Kepinkite apie 10 min. Tada pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir žalumynų. Lazanijos lakštus apvirkite, išgriebkite. Dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, lazanijos lakštus sluoksniuokite su paruoštu daržovės ir mėsos mišiniu. Lazaniją apliekite paruoštu padažu. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min.