Rageliai Croissants (Prancūzija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rageliai Croissants (Prancūzija)


INGREDIENTAI:

500 g persijotų miltų,
200 ml šilto pieno,
15 g mielių,
1 šaukštelio druskos,
2 šaukštų cukraus,
1 išplakto kiaušinio,
250 g sviesto.

A p t e p i m u i:
1 trynio,
1 šaukšto pieno.


GAMINIMAS:

Sutrinkite mieles su keletu šaukštų pieno ir cukrumi, palikite kilti 15-20 min. Supilkite mieles į miltus, tada supilkite likusį pieną, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite, kad gautųsi vienalytė tešla, minkykite 5-6 min.

Uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje kilti. Tada padarykite tešlos rutulį ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Sviestą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išlyginkite iki 1 cm storio. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite kvadratą, kiek didesnį nei sviestas.

Į tešlos vidurį dėkite išlygintą sviestą. Tada tešlą sulankstykite ir iškočiokite maždaug 1 cm storio pailgą stačiakampį. Vėl sulankstykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Šį procesą pakartpkite dar vieną kartą. Tada iš tešlos iškočiokite 3-4 mm storumo pailgą lakštą, supjaustykite trikampiais.

Juos susukite į ragelius, dėkite ant riebalais pateptos skardos. Palikite ragelius šiltoje vietoje dar 30-40 min. kilti. Prieš kepant aptepkite trynio ir pieno plakiniu. Pašaukite į 230 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668