Juodojo šokolado:200 g tešlai ir
200 g glaistui,
200 g cukraus,
8 kiaušinių,
150 g miltų,
50 g maltų migdolų,
150 g abrikosų džemo,
200 g cukraus pudros,
marcipanų masės,
riešutų papuošti.
GAMINIMAS:
Tešlai šokoladą ištirpinkite. Sviestą ištrinkite su 150 g cukraus. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, po truputį sumaišykite su sviestu ir šokoladu, suberkite miltus, migdolus ir vėl išmaišykite. Supilkite baltymus, išplaktus su likusiu cukrumi. Tešlą sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą formą, išlyginkite ir kepkite 50 min.180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Kepinį atvėsinkite ir perpjaukite horizontaliai. Ant apatinio lakšto užtepkite pusę abrikosų džemo, uždėkite antrąjį lakštą ir užtepkite likusį džemą. Iš cukraus pudros ir 125 g vandens išvirkite sirupą, 200 g šokolado susmulkinkite, ištirpinkite sirupe, atvėsinkite ir padenkite tortą šiuo glaistu. Papuoškite likusiu šokoladu, riešutais.