Aguonų pyragas su vaniliniu padažu (Lenkija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų pyragas su vaniliniu padažu (Lenkija)


INGREDIENTAI:

300 g miltų,
150 g sviesto,
100 g grietinės,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių.

Į d a r u i:
100 g aguonų,
200 g kondensuoto pieno,
1 kiaušinio,
50 g migdolų drožlių,
50 g cukraus,
tarkuotos vieno apelsino žievelės.

P a d a ž u i:
60 g grietinės,
1 kiaušinio trynio,
vanilės,
1 šaukšto cukraus.


GAMINIMAS:

Į dubenį suberkite miltus, ant jų sutarkuokite sviestą, pilkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų.

Atvėsusią tešlą iškočiokite į 0,5 cm storumo lakštą, dėkite į kepimo formą, sulyginkite kraštus, tešlą subadykite šakute. Ant tešlos užklokite folijos, pripilkite žirnių, kad kepant tešla nesipūstų. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 15 min. Paruoškite įdarą. Aguonas pamerkite porai valandų į vandenį, kad išbrinktų.

Išbrinkusias aguonas sumalkite. Į jas įpilkite porą šaukštų kondensuoto pieno, įberkite cukraus, apelsino žievelės, įmuškite kiaušinį ir greitai išmaišykite. Įdarą dėkite ant iškeptos tešlos, išlyginkite paviršių. Ant viršaus užpilkite likusį kondensuotą pieną, apibarstykite migdolų drožlėmis ir prispauskite, kad migdolai priliptų.

Kepkite 10-15 min. 170 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus. Papuoškite padažą. Į dubenį dėkite grietinę, vanilės ankštį, berkite cukrų, dėkite trynį. Dubenėlį dėkite į karšto vandens vonelę ir pastoviai plakant kaitinkite, kol sutirštės, bet neleiskite užvirti. Patiekiant į lėkštę įpilkite padažo, dėkite pyrago gabalėlį, pabarstykite cukraus pudra. Galite papuošti šviežiomis uogomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668