Karpio maltinukai su keptais agurkais (Lenkija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karpio maltinukai su keptais agurkais (Lenkija)


INGREDIENTAI:

1 nedidelio karpio,
100 g grietinėlės,
balto sauso vyno,
druskos,
pipirų,
200 g agurkų,
2 nedidelių svogūnų,
30 g aliejaus,
25 g sviesto,
150 g bulvių tyrės,
kelių šviežio mairūno šakelių.


GAMINIMAS:

Karpį išdorokite, nuo kaulų nuimkite filė ir sumalkite. Tuomet elektriniu plakikliu faršą gerai išplakite. Įberkite druskos, pipirų, baigiant plakti įpilkite 50 g grietinėlės. Vandenį užvirinkite, įdėkite svogūnų, druskos, pipirų, iš paruoštos masės darykite rutuliukus ir dėkite į verdantį vandenį.

Kai vanduo užvirs iš naujo, nuimkite nuo ugnies ir palikite šiltai uždengtame puode. Nulupkite agurką, šaukštu išskobkite sėklas ir supjaustykite 0,5 cm storio gabaliukais. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Tuomet į keptuvę dėkite agurkus, pakepinkite ir įberkite prieskonių.

Padažui pakepinkite svogūną, įpilkite vyno ir virkite, kol nugaruos 2/3 vyno. Įpilkite grietinėlės ir virkite, kol padažas sutirštės. Įberkite kapoto mairūno. Pasūdykite. Į lėkštes konditeriniu maišeliu suformuokite bulvių tyrės tris bokštelius. Tarp jų dėkite keptų agurkų. Į vidurį dėkite virtus karpio kukulius ir apliekite padažu. Papuoškite mairūno šakele.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668