100 g porų (žaliosios dalies),
1 vidutinės bulvės,
150 g menkės filė,
500 g šviežių arba šaldytų žirnių,
1 l žuvies sultinio,
50 g aliejaus,
20 g sviesto,
30 g šviežios grietinėlės,
druskos,
pipirų,
100 g sluoksniuotos tešlos.
GAMINIMAS:
Ant aliejaus ir sviesto pakepinkite smulkiai supjaustytą žalią poro dalį. Įdėkite smulkintą bulvę ir žirnius. Pakepinkite 5 min. ir užpilkite karštu žuvies sultiniu, pasūdykite ir virkite apie 20 min. Išvirtą sriubą sutrinkite į vientisą masę, užvirinkite. Menkės filė supjaustykite į 4 gabaliukus, pabarstykite druska ir pipirais, dėkite į kepimo dubenėlį ar formelę.
Apvyniokite folija ir kepkite 120 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 min. Iš tešlos mentele ant sviestinio popieriaus suformuokite plonas juosteles ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 4-5 min. Iškeptus sausainius, kol karšti, susukite į piltuvėlius. Patiekiant į lėkštę įdėkite gabalėlį žuvies, įpilkite sriubos ir ant žuvies pastatykite sausainį, į jo vidų įdėkite plaktos grietinėlės.