Žirnių sriuba su menke (Lenkija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnių sriuba su menke (Lenkija)


INGREDIENTAI:

100 g porų (žaliosios dalies),
1 vidutinės bulvės,
150 g menkės filė,
500 g šviežių arba šaldytų žirnių,
1 l žuvies sultinio,
50 g aliejaus,
20 g sviesto,
30 g šviežios grietinėlės,
druskos,
pipirų,
100 g sluoksniuotos tešlos.


GAMINIMAS:

Ant aliejaus ir sviesto pakepinkite smulkiai supjaustytą žalią poro dalį. Įdėkite smulkintą bulvę ir žirnius. Pakepinkite 5 min. ir užpilkite karštu žuvies sultiniu, pasūdykite ir virkite apie 20 min. Išvirtą sriubą sutrinkite į vientisą masę, užvirinkite. Menkės filė supjaustykite į 4 gabaliukus, pabarstykite druska ir pipirais, dėkite į kepimo dubenėlį ar formelę.

Apvyniokite folija ir kepkite 120 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 min. Iš tešlos mentele ant sviestinio popieriaus suformuokite plonas juosteles ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 4-5 min. Iškeptus sausainius, kol karšti, susukite į piltuvėlius. Patiekiant į lėkštę įdėkite gabalėlį žuvies, įpilkite sriubos ir ant žuvies pastatykite sausainį, į jo vidų įdėkite plaktos grietinėlės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668