1,2 kg jaučio skrandžio,
50 g aliejaus,
20 g sviesto,
200 g saliero šaknies,
200 g morkų,
150 g svogūnų,
30 g petražolių,
1 šaukšto miltų,
20 g mairūno,
kelių skiltelių česnako,
kelių laurų lapų,
0,5 šaukštelio pipirų.
GAMINIMAS:
Skrandį užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir nukoškite. Tuomet gerai perplaukite šaltu vandeniu, vėl iš naujo užpilkite vandeniu ir virkite 1,5 valandos. Pasūdykite, įberkite prieskonių. Išvirusį skrandį išgriebkite, supjaustykite juostelėmis ir dėkite atgal į puodą.
Daržoves supjaustykite šiaudeliais, pakepinkite ant aliejaus ir sviesto. Keptas daržoves sukrėskite į puodą. Pabaigoje ant sviesto pakepinkite miltus ir suberkite į sriubą. Česnaką smulkiai sukapokite ir baigiant virti sudėkite į sriubą. Į lėkštes supiltą sriubą pabarstykite kapotomis petražolėmis.