Lazanija su jautienos ragu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lazanija su jautienos ragu


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1,25 stiklinės baltojo padažo,
9 - 12 lazanijos sluoksnių,
50g tarkuoto "Parmezan" sūrio.

Padažui:
Susmulkintas svogūnas,
Skiltelė česnako,
1 kubeliais supjaustyta morka,
2 šaukštai aliejaus,
225g kapotos jautienos,
150ml raudono vyno,
100ml pieno,
0,5 šaukštelio maltų muskato riešutų,
450g nuluptų ir supjaustytų (arba konservuotų) pomidorų,
šaukštas cukraus,
žiupsnelis druskos,
pipirų,
estragono.

GAMINIMAS:

Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sudėkite pomidorus, suberkite cukrų, ir estragoną. Tuomet padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol pomodorai pradės kunkuliuoti, o padažas truputį sutirštės. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 valandas, kol skystis išgaruos, o padažas įgaus ryškų atspalvį.

Pagaminkite baltajį padažą. Išvirkite lazanijos lakštelius pasūdytame vandenyje. Išpilkite vandenį ir nusausinkite lazaniją servetelėmis.

Ant riebalais ištepto indo gubriuotu dugnu uždėkite truputį karšto ragu ir uždenkite jį lazanijos lakštais, po to uždėkite mėsos padažo sluoksnį, o ant viršaus - truputį baltojo padažo. Paskutinįjį sluoksnį užbaikite baltuoju padažu. Apibarstykite storu "Parmezan" sūrio sluoksniu ir apiberkite sviesto kubeliais. Kepkite karštoje orkaitėje 230 laipsnių 20 minučių, kol lazanija įgaus gelsvai rudą atspalvį.

Patiekite karštą su šviežiomis salotomis arba prancūziškomis pupelėmis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668