500 g kietesnės baltos duonos,
1 didelės galvutės česnako,
150 g kumpio,
3 kiaušinių,
100 ml sausojo vyno,
0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto rūkytos paprikos (arba džiovintos),
druskos.
GAMINIMAS:
Duoną supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, kumpį-smulkiais kubeliais, česnaką-nelabai smulkiai. Dideliame puode užvirinkite 2,5 l vandens, sudėkite duoną, dar kartą užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 15 min.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir kumpį, kepinkite 1 min. Įberkite paprikos miltelių, supilkite vyną, pavirkite 2 min. Keptuvės "turinį" sukrėskite į puodą su duona ir virkite 10 min. Kiaušinius išplakite dubenyje, plona srovele maišant supilkite į sriubą. Nuimkite nuo ugnies, leiskite pastovėti 5 min., tuomet patiekite.