300 g miltų,
700 g cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
vanilino,
tarkuotos citrinos žievelės-pagal skonį,
100 g medaus,
50 g sviesto,
2 kiaušinių,
2 gvazdikėlių,
cinamono,
kardamono-pagal skonį,
5 g kvapiųjų pipirų,
10 g anyžių,
50 g lukštentų riešutų,
150 g džiovintų figų,
50 g džiovintų juodųjų slyvų,
50 g džiovintų abrikosų,
50 g razinų,
50 g džiovintų spalvotų melionų,
250 g cukraus pudros,
3 šaukštų romo,
raudonųjų serbentų džemo.
GAMINIMAS:
Figas ir slyvas užmerkite vandenyje kelioms valandoms. Prieskonius sutrinkite. Riešutus susmulkinkite. Medų ištirpinkite 200 g vandens, įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros. Miltus persijokite su kepimo milteliais, sumaišykite su cukrumi, prieskoniais, tarkuota citrinos žievele, sviestu ir tirpintu medumi.
Išminkykite tešlą. Įberkite smulkintus riešutus, pjaustytas slyvas ir figas. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepusį meduolį perpjaukite horizontaliai perpus, užtepkite sluoksnį džemo. Meduolio viršų glazūruokite.
Glazūra: cukraus pudrą užpilkite 100 g vandens, įpilkite romo ir kaitinkite, kol sutirštės.