Savarinai (II receptas) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Savarinai (II receptas)


INGREDIENTAI:

300 g miltų,
0,5 stiklinės pieno,
120 g sviesto,
60 g cukraus,
4 kiaušinių,
30 g mielių,
druskos.


GAMINIMAS:

Paruoškite mielinę tešlą-tokio tirštumo, kaip mieliniams sklindžiams. Į pašildytą pieną sudėkite su cukrumi ištrintas mieles, atskirai išplakite kiaušinius, miltus, įberkite druskos. Tešlą šaukštu labai gerai išplakite, o baigiant plakti supilkite išlydytą sviestą. Dar kartą gerai išplakite ir pastatykite, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą supilkite į riebalais išteptas ir miltais arba pyrago džiūvėsėliais pabarstytas formeles (pilkite ne daugiau kaip pusę jų tūrio) ir pastatykite šiltoje vietoje, kad vėl pakiltų. Kepkite 25-30 minučių tokiame karštyje, kaip ir mielinės bandelės. Savarinai atvėsinami formelėse, po to laistomi sirupu ir sultimis, kol visiškai primirksta.

Tai-nedideli sultingi kepinukai, gaminami iš geros mielinės tešlos ir kepami specialiose formelėse, kurios panašios į kiauravidurių bobelių formas, tik mažesnės. Iškepę, dar šilti savarinai primirkomi pasaldytu vandeniu su romu, atskiestomis vaisių sultimis arba baltu desertiniu vynu. Jie skanūs, kol švieži. Duodami pietums arba iškilmingai vakarienei kaip saldus patiekalas arba prie juodos kavos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668