500 g miltų,
4 trynių,
1 stiklinės pieno arba grietinėlės,
50 g mielių,
1 stiklinės cukraus,
150 g tirpyto sviesto,
druskos,
vanilės,
5 g karčiųjų migdolų,
1 stiklelio spirito,
200 g riebalų.
GAMINIMAS:
Užvirinkite pusę stiklinės pieno arba grietinėlės, juo užplikykite trečdalį miltų ir, labai gerai išplakę, palikite praaušti. Po pusvalandžio į šią košelę supilkite likusį pašildytą pieną, mieles su cukrumi, truputį miltų ir išplakę pastatykite 1-1,5 valandos, kad tešla pakiltų. Užminkykite tešlą (neturi lipti prie rankų), palikite šiltoje vietoje kilti, kol padvigubės.
Tuomet darykite kamuoliukus ir dėkite ant pabarstytos miltais lentos. Palikite dar kartą pakilti. Įkaitinkite aliejų. Spurgas leiskite į karštą aliejų. Virkite pavartydami, kol paraus iš visų pusių. Išgriebtas spurgas nusausinkite ant sugeriamojo popieriaus, pabarstykite cukraus pudra. Plikytos spurgos yra sultingesnės ir ne taip greitai žiedėja.