Plikytos spurgos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plikytos spurgos


INGREDIENTAI:

500 g miltų,
4 trynių,
1 stiklinės pieno arba grietinėlės,
50 g mielių,
1 stiklinės cukraus,
150 g tirpyto sviesto,
druskos,
vanilės,
5 g karčiųjų migdolų,
1 stiklelio spirito,
200 g riebalų.


GAMINIMAS:

Užvirinkite pusę stiklinės pieno arba grietinėlės, juo užplikykite trečdalį miltų ir, labai gerai išplakę, palikite praaušti. Po pusvalandžio į šią košelę supilkite likusį pašildytą pieną, mieles su cukrumi, truputį miltų ir išplakę pastatykite 1-1,5 valandos, kad tešla pakiltų. Užminkykite tešlą (neturi lipti prie rankų), palikite šiltoje vietoje kilti, kol padvigubės.

Tuomet darykite kamuoliukus ir dėkite ant pabarstytos miltais lentos. Palikite dar kartą pakilti. Įkaitinkite aliejų. Spurgas leiskite į karštą aliejų. Virkite pavartydami, kol paraus iš visų pusių. Išgriebtas spurgas nusausinkite ant sugeriamojo popieriaus, pabarstykite cukraus pudra. Plikytos spurgos yra sultingesnės ir ne taip greitai žiedėja.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668