Keptos menkės krienų padaže receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptos menkės krienų padaže


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

1 kg paruoštų menkių (be pelekų, galvų ir uodegų),
50 g (ir dar 2 šaukštų indui tepti) sviesto,
2 šaukštų citrinos sulčių,
druskos,
kelių šviežių petražolių šakelių.

P a d a ž u i:
po šaukštą sviesto ir
miltų,
5 šaukštų daržovių nuoviro,
5 šaukštų tarkuotų krienų,
0,5 stiklinės grietinės,
3 šaukštų citrinos sulčių,
po žiupsnelį cukraus ir
druskos.

GAMINIMAS:

Padažas: miltus pakepinkite svieste ir maišydami praskieskite šaltu daržovių nuoviru. Mišinį kaitinkite ir maišykite, kol užvirs, pridėkite krienų, citrinos sulčių, cukraus, druskos, grietinės. Žuvys: menkes pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis ir 30 min. palaikykite šaltoje vietoje.

Sviestu ištepkite kepimo indą, sudėkite supjaustytas žuvis, užpilkite puse ištirpinto sviesto, dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Inde esantį padažą galite šiek tiek praskiesti virintu vandeniu. Baigiamas kepti žuvis užpilkite likusiu padažu, tirpintu sviestu ir kepkite dar 15-20 min. Patiekite su virtomis bulvėmis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668