1 l pieno,
1 pakelio vanilinio cukraus,
3 kupinų šaukštų krakmolo,
0,5 kg geltonųjų slyvų,
braškių arba aviečių.
GAMINIMAS:
3 stiklines pieno užvirinkite su cukrumi. Krakmolą išleiskite stiklinėje šalto pieno ir maišydami supilkite į verdantį pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai, sutirštėjusį kisielių nukaiskite.
Kisielių pilkite sluoksniais kartu su slyvomis arba uogomis į šaltu vandeniu sudrėkintą indą aukštais kraštais. Užpylę pirmąjį kisieliaus sluoksnį, įspauskite uogas iki dugno. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti kisielius. Gerai atšaldykite. Prieš patiekdami išverskite į lėkštę, papuoškite kapotais riešutais. Galima įpilti tirštų raudonų uogų sulčių.