600 g neriebios kiaulienos be kaulų,
3-4 skiltelių česnako,
30 g sviesto,
2 pomidorų arba 1 stiklinės pomidorų tyrės,
1 šaukšto miltų,
1 stiklinės rūgusio pieno,
1-2 svogūnų,
morkų,
salierų,
porų,
petražolių,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių),
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabalais ir sudėkite į puodą. Užpilkite rūgusiu pienu, pasūdykite, užvirinkite ir virkite ant labai mažos ugnies uždengtame puode. Smulkiai supjaustykite svogūnus, apkepkite juos svieste, tada į keptuvę dėkite su druska sutrintą česnaką, susmulkintas prieskonines daržoves, pomidorus arba pomidorų tyrę, prieskonius, miltus ir viską kepkite, kol suminkštės.
Į šį padažą sudėkite rūgusiame piene virtą kiaulieną ir dar 10-15 min. pakaitinkite. Kiauliena turi likti visai be padažo, gražiai gelsvos spalvos. Patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis, atskirai padėkite raugintų kopūstų.