B i s k v i t u i:
20 g sviesto,
4 kiaušiniai,
žiupsnelio druskos,
150 g cukraus,
100 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Pertepimui ir puošimui:
200 g šviežių braškių,
500 g maskarponės sūrio,
100 g miltinio cukraus,
400 ml plakamosios grietinėlės,
pakelio grietinėlės stindiklio,
2-3 šaukštai citrinos sulčių,
pusės nutarkuotos citrinos žievelių.
GAMINIMAS:
Biskvitui skirtą sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Kiaušinius, žiupsnelį druskos ir cukrų plaktuvu plakite 10-15 min. Miltus išsijokite kartu su kepimo milteliais. Į kiaušinio plakinį supilkite lydytą sviestą, suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą atsegamą kepimo formą (24-22 cm skersmens). Kepkite apie 30 min. 180 laipsnių orkaitėje. Formoje palaikykite, kol atvės, tada formą atsekite, nuimkite kepimo popierių ir atsargiai skersai perpjaukite pusiau.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Iš sūrio, miltinio cukraus, vanilinio cukraus, citrinos žievelių ir sulčių išplakite kremą. Atskirai išplakite grietinėlę su stindikliu, sudėkite ją į sūrio kremą ir atsargiai išmaišykite.
Kremu aptepkite apatinį biskvitą, ant jo paskleiskite braškių gabaliukus, tada juos dar sykį aptepkite sūrio mase. Ant viršaus uždėkite kitą biskvitą. Tortą tolygiai aptepkite likusio sūrio mase.