(1 porcija-230 kcal)
3 nedidelių burokėlių,
1 svogūno,
2 morkų,
1,5 l vištienos sultinio,
2 šaukštų pomidorų padažo,
1 šaukšto balzaminio acto,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
400 g koldūnų su grybais.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Puode užvirinkite sultinį, sukrėskite pakepintus svogūnus, sudėkite burokėlius, morkas.
Įdėkite pomidorų padažo, lauro lapą ir virkite, kol burokėliai suminkštės. Baigiant įpilkite acto, įberkite druskos ir pipirų. Koldūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, išdėliokite į lėkštes ir užpilkite burokėlių sriuba.