(6 asmenims)
400 g cukraus,
300 g rudojo cukraus,
125 g vandens,
125 g sviesto,
indelis sutirštinto pieno,
50 g karamelinio sirupo,
žiupsnelis druskos,
pagal skonį vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Baltąjį, rudąjį ir vanilinį cukrų suberkite į puodelį, supilkite nurodytą vandens kiekį ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Į cukraus sirupą sumeskite kubeliais pjaustytą sviestą, supilkite sutirštintą pieną, karamelinį sirupą. Jeigu manote, kad masė pakankamai saldi, karamelinio sirupo pilkite mažiau.
Masę puodelyje kaitinkite, kol užvirs, tada ant silpnos ugnies kaitinkite dar apie 20 min. Ji turi pradėti tirštėti. Tik nepamirškite pamaišyti-karamelinė masė kimba prie puodo dugno. Kai karamelinis mišinys taps neblizgus, nukelkite puodelį nuo ugnies ir supilkite karamelę į trupučiu sviesto pateptą plokščią stiklinį indą (jeigu ketinate karamelę pjaustyti). Jeigu ne, galite pilti į stiklainiuką ir po to kabinti šaukštu.