(6 asmenims)
350 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių,
100 g cukraus,
80 g sviesto,
apie 175 g raugintų pasukų,
truputį vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Miltus ir kepimo miltelius persijokite į gilesnį dubenį, ten pat berkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, juos sumeskite į miltus, sutrinkite šakute iki trupinių. Tada tešlą sumaigykite pirštais.
Į trupinius supilkite pasukas, išmaišykite, išverskite tešlos gniutulą ant miltais pabarstytos didelės pjaustymo lentos ir miltuotomis rankomis užminkykite tešlą. Iš jos rankomis suformuokite paplotį, jį spustelėkite, kad taptų kuo plokštesnis, ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite skrituliukus.
Paruoštas kepti bandeles išdėliokite ant miltais pabarstytos kepimo skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės iškils, o jų viršus pagels. Skanu valgyti su mėgstama uogiene ar sviestu.